Учебен център РЕГАЛИЯ
НачалоУчебен център Издателство Всичко за матурите Национални олимпиади E-обучение За нас телефон   0888 428 444


6. клас

7. клас
10. клас
12. клас
Електронно обучение
Пробни изпити, 7. клас
Пробни тестове по формата на АК, 7. клас
Пробна матура, 12. клас

Практикум по български език и литература за 7. клас
Практикум по математика за 7. клас
Практикум по български език и литература за зрелостници
Ценова листа

Тестове, 4. клас
Тестове, 5. клас
Тестове, 6. клас
Тестове, 7. клас
Изпити, 7. клас
 Състезания, 7. клас
 Тестове за матура
 Препоръчителна литература

Висши училища
Средни училища

МОН
 Регионални инспекторатиЗАПИСВАНЕ ЗА ЦЕЛОГОДИШНИТЕ КУРСОВЕ ПРЕЗ 2024/2025 Г.

6. клас, 7. клас, 12. клас


Записване за онлайн изходно ниво за 6. клас


ПРОБНА МАТУРА ПО БЕЛ ЗА 12. КЛАС В ПАРТНЬОРСТВО С УНСС


2024 г.


На 21.04.2024 г. се проведе пробната матура по БЕЛ в партньорство с УНСС след подписано споразумение между ректора на Университета и управителя на учебен център „Регалия“ – Галина Ушатова. Инициативата се организира за втора поредна година и се радва на засилен интерес, доказателство за който е двойно по-големият брой зрелостници – 629. С резултата си от матурата те ще могат да кандидатстват за желаната от тях специалност в университета.

Пожелаваме успех на всички зрелостници!


2023 г.


На 23.04.2023 г. за първи път се проведе пробна матура по БЕЛ за ученици от 12. клас, организирана от Учебен център „Регалия“ в партньорство с Университет за национално и световно стопанство след подписано споразумение.

Изпитът предизвика голям интерес сред зрелостниците – в сградата на УНСС се явиха 330 ученици, което е рекорден брой за този формат. С резултата си от матурата те ще могат да кандидатстват за желаната от тях специалност в университета.

Пожелаваме успех на всички зрелостници!


ПОДГОТОВКА ЗА МАТУРА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. ЗАДАЧИ ПО ТЕМИ

Изданието е съвместимо с актуалната учебната програма.

Автор – Лалка Георгиева

 

 

 

Книгата има за цел да подпомогне подготовката на зрелостниците (11 и 12. клас) за матурата по български език и литература. Тя е структурирана в четири части.

В първата част се тренират знанията и уменията за нормите на съвременния български книжовен език – правописни, граматични, пунктуационни и лексикални. Всяка от темите започва с тестови задачи от изпитните сесии с подробни обяснения, след което са дадени аналогични примери за упражнение.

Втората част на книгата съдържа 6 теста по формата на МОН за ДЗИ по български език и литература (частта български език).

Третата част предлага ключ с верните отговори и с обяснения на задачите от упражненията и тестовете.


ПОДГОТОВКА ЗА МАТУРА ПО ЛИТЕРАТУРА, 11. И 12. КЛАС

по новата учебна програма

Автор – Елинка Щерионова

 

 

 

Книгата има за цел да подпомогне подготовката на учениците от 11. и 12. клас за матура по литература. Представени са всички автори и творби от новата учебна програма в последователността на тяхното изучаване в училище.

За всеки от авторите са дадени кратко представяне и насоки за интерпретация на разглежданите произведения. Предложени са примерни аргументативни текстове от различните матуритетни жанрове според учебната програма – интерпретативно съчинение и есе по тема от една литературна творба, от две и повече творби, както и насочващи планове за създаване на такива текстове. Включени са и текстове върху неизучавани творби по съответната тема от програмата.

Книгата може да се ползва успоредно с всички учебници по литература като допълнително помагало за разширяване на знанията и уменията в подготовката на учениците за учебните часове и за ДЗИ.


ПОДГОТОВКА ЗА МАТУРА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА
ТЕСТОВЕ ЗА ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ. 18 СТЪПКИ КЪМ УСПЕХА

по новата учебна програма

Автори – Елинка Щерионова, Радостина Койчева

Книгата е предназначена за учениците от 11 . и 12 . клас, на които им предстои да се явят на задължителен зрелостен изпит български език и литература.

Тя съдържа 18 тренировъчни теста за проверка на знанията и уменията на зрелостниците по предмета. Всеки тест може да бъде решен след изучаването на поредния автор от програмата по литература, като проверява и знания върху творчеството на предходните автори. Това дава възможност на учениците за постъпателна подготовка по литература, за установяване степента на езиковата им компетентност и за изработване на стратегия за решаване на тестови задачи.

Приложени са верните отговори и точките, с които трябва да бъде оценен всеки отговор. Общият брой точки от теста и аргументативния текст е 100.

Книгата е съобразена с най-новите промени и допълнения в правописа и пунктуацията в българския език, както и с насоките на МОН за развиване на умения за самостоятелно мислене и решаване на определени задачи. Тя ще бъде полезна на учениците за самоподготовка и на учителите за работа в часовете по български език и литература.

 

 

 

Практикум по БЕЛ за 7. клас

Практикум по математика за 7. клас

Практикум по БЕЛ за зрелостници


 e-mail:regalia@abv.bg

тел. 02 979 3842

тел. 0888 428 444

тел. 0885 186 529
 
 

© 2006-2024 Учебен център "Регалия"